FAQ

Staat uw vraag hier niet tussen? Bel ons dan gerust tussen 9:00 en 20:00 op 010-3072880.
Wij zullen dan de tijd nemen al uw vragen te beantwoorden en staan ook open voor persoonlijke ontmoetingen.

Betalingen

Wanneer moet ik betalen?

Als u uw kind inschrijft voor het kamp ontvangt u binnen 3 werkdagen een factuur. Het deelnamebedrag dient u binnen 30 dagen te voldoen.

Kan ik het bedrag in termijnen aflossen?

U kunt nadat u uw kind(eren) heeft ingeschreven voor het kamp een mail sturen naar info@jamitstudios.nl waarin u een betalingsregeling aanvraagt. U kunt het bedrag dan maandelijks tot 1 juli afbetalen. Hoe vroeger u boekt, des te lager uw maandbedrag.

Hoe verloopt de betaling?

U ontvangt van ons een factuur met een iDeal betaallink. Gebruik deze link om gemakkelijk te betalen via internet bankieren, of maak het bedrag handmatig over op onze rekening. Contant betalen mag ook.In dit geval moet u voor 1 juli langskomen bij Jam-it! Studios.

Paardrijden

Kan ik meedoen aan het ruiterprogramma als ik nog niet kan paardrijden?

Tijdens Jam-Camp! doen we tijdens het gezamenlijke programma van alles met paarden. Het ruiterprogramma is speciaal bedoeld voor deelnemers die al goed kunnen rijden. ‘s Ochtends kunnen ze lekker gaan springen en galoperen in het bos zonder dat er rekening gehouden hoeft te worden met deelnemers die dit nog niet alleen kunnen.
Doe je mee aan het muziek & filmprogramma, dan leer je een dagje een beetje paardrijden en gaan we op andere dagen paardenestafette spelen, voltigeren (dat is gymnastiek te paard, maar het is echt niet zo moeilijk en gevaarlijk als het klinkt) en meer. Beter toch?

Ik neem mijn eigen pony mee, maar hij mag hem niet meenemen op buitenrit. Mag ik dan wel op een andere pony?

In overleg valt er genoeg te regelen. Wel hebben wij een beperkt aantal paarden en pony’s tot onze beschikking. Het fijnst is wanneer wij een sterkere of meer ervaren ruiter wel op jouw pony mogen indelen zodat we niet ineens paarden tekort komen. Kan dit ook niet? Laat ons dit bij de inschrijving al weten zodat we hier tijdig rekening mee kunnen houden.

Ik heb geen rijkleding, laarzen of cap.

Geen probleem, maar laat ons dit wel weten bij je inschrijving. Neem sowieso stretch broeken mee die niet teveel plooien en stevige schoenen met een hakje van ongeveer 1 cm met weinig profiel onder de zool. Wij hebben zelf ook een aantal caps en laarzen te leen.

Wat als ik mijn rijkunsten heb overschat bij het inschrijven?

Heb je je opgegeven voor het ruiterprogramma, op de inschrijfformulier aangevinkt dat je hier genoeg rijervaring voor hebt, maar blijkt tijdens het kamp dat je dit toch niet voldoende kan? Dan wordt je samen met de muziek & film deelnemers in de middag bijgeschoold op het paard en doe je niet mee met de springles, buitenrit en andere gevorderde aktiviteiten.

Ik kan goed paardrijden maar schrijf me in voor het muziek- en filmkamp. Kan ik dan wel nog met de gevorderden meerijden?

Je rijdt altijd op jouw eigen niveau. 
De muziek & film deelnemers krijgen geen groepslessen op de paarden. Wel hebben we o.a. voltige, vrijheidsdressuur, gaan we bij mooi weer zwemmen met de paarden, is er paardenestafette en meer.

Kan ik tijdens het kamp van programma wisselen?

Van het ruiterprogramma overgaan op het muziek & film programma is (uiteraard in overleg met de ouders) altijd mogelijk.
Wil je van het muziek & film programma naar het ruiterprogramma? Dan kan dit alleen als er nog paarden/pony’s beschikbaar zijn. Voor het ruiterprogramma is er namelijk maar beperkt plek.

Tijdens het kamp

Wie gaan er mee?

In verband met Covid hebben we dit jaar plek voor ongeveer 20 deelnemers en 1 leid(st)er op per 5 deelnemers die tijdens het gehele kamp zal fungeren als hun eerste aanspreekpunt.

Al onze kampleiding worden door ons gescreened en doorlopen een trainings traject.

Wie is de hoofdleiding

Christiana Bohorquez, eigenaresse van Jam-it! Studios, professionele muzikant, muziekdocente en paardentrainer. Lesley Geusebroek, basisschool en dans/theater docente. Fionna Faulk, doorgewinterde amerikaanse “camp counselor”. 

De kampleiding is door ons zorgvuldig gescreend op hun houding, kwaliteiten, opleiding en ze zijn in het bezit van een VOG (verklaring omtrent goed gedrag). Tevens hebben zij een trainingstraject gevolgd voor aanvang van het kamp.

Wat wordt er bedoeld met junior begeleiding?

Junior begeleiders zijn oud Jam-Campers die nu te oud zijn voor het kamp, die graag deel zijn van het Jam-Camp! Junior begeleiders zijn tussen de 17 en 19 jaar, en gaan door dezelfde screening en volgen dezelfde trainingen als de hoofdleiding.
Tijdens het kamp zijn zij mentors voor de jongste kinderen, helpen leiding bij de aktiviteiten en zetten ze voor de oudere campers een goed voorbeeld neer.

Wat voor eten wordt er geserveerd?

Wij serveren 3 maaltijden per dag waaronder minimaal 1 warme. De maaltijden zullen lekker, gevariëerd en voedzaam zijn. Verder is er de hele dag door drinken en fruit beschikbaar en delen we geregeld tussendoortjes en snacks uit.

Wij houden rekening met allergiën, diëten, geloofsovertuigingen en wat deelnemers echt niet lekker vinden. Wij zorgen dan voor een alternatief.

Waar slaapt iedereen?

Dit jaar houden we het kamp voor het eerst in Dirksland. Meer informatie over de slaapplekken volgt. Bel 010-3072880 voor meer informatie. 

Ik ga met mijn broer/zus/vriend/vriendin op kamp, maar we vallen in verschillende leeftijdsgroepen. Mogen we wel bij elkaar slapen?

Wij willen dat het kamp voor iedereen een leuke ervaring wordt en wij kunnen heus regelen dat jullie gewoon bij elkaar komen te liggen. Let wel: jongens en meisjes scheiden we wel. Deelnemers mogen ‘savonds in de gezamenlijke zaal rondhangen en kletsen totdat het ECHT tijd is om naar bed te gaan, dus wees niet bang, de slaapzalen zijn echt alleen voor het slapen.

Is er vrije tijd?

Tussen de aktiviteiten door zullen er genoeg vrijetijdsmomenten zijn waarin de deelnemers kunnen bepalen of ze even willen uitrusten, een boek willen lezen, hun ouders willen bellen of gezellig gaan rondhangen, wandelen, naar de paarden toe gaan, muziek maken… er is zat te doen!

Mijn kind is onzeker. Past dit kamp bij hem/haar?

Het is onze taak om ervoor te zorgen dat er zo min mogelijk druk wordt ervaren. Er wordt door ons niet gepushed. Wij zullen de deelnemers zoveel mogelijk coachen en aanmoedigen om mee te doen aan alle aktiviteiten en uit hun schulp te kruipen. We houden de opdrachten laagdrempelig zodat iedereen plezier heeft tijdens Jam-Camp!

Kan ik mijn kind bereiken tijdens het kamp?

Uw kind kan u altijd bereiken via zijn/haar eigen mobiel, of die van een begeleider.
Wilt u uw kind bellen maar krijgt u hem/haar niet aan de lijn? Aan het begin van het kamp ontvangt u het telefoonnummer van zijn/haar mentor, ook kunt u bellen naar 010-3072880. Tijdens het kamp zijn we 24/7 bereikbaar via dit nummer. Krijgt u ons niet aan de lijn? Probeer het later nog eens of stuur een mail/Whatsapp/SMS.

Brengen en ophalen

Vervoer naar de locatie dient i.p. zelf geregeld te worden. Komt uw kind met het openbaar vervoer? Dan kan hij/zij in overleg met de organisatie worden opgehaald bij het dichtstbijzijnde treinstation of bushalte. Bent u niet in de gelegenheid uw kind te brengen en op te halen en is het OV geen optie? Neem dan gerust contact op met ons via mail of 010-3072880, wij helpen u hier graag bij!

Mijn kind met een lichamelijke OF GEESTELIJKE beperking wil mee op kamp. Kan hij/zij meedoen aan de aktiviteiten?

Wij willen dat iedereen zich thuis kan voelen bij Jam-Camp.
Bel ons via 010-3072880 of mail naar info@jamitstudios.nl zodat wij samen kunnen kijken naar of Jam-Camp! geschikt is voor uw kind. 

EHBO

Op het kamp zijn er EHBO’ers en BHV’ers aanwezig. Bij het inschrijven geeft u aan of uw kind medicijnen gebruikt, allergieën heeft of andere bijzonderheden waar de mentoren eventueel rekening mee moeten houden. De deelnemers dienen een identiteitskaart en zorgpas bij zich te hebben. In geval van nood zullen wij de noodzakelijke acties ondernemen en de ouders hier meteen van op de hoogte stellen.

Mail ons!