Een Jam-Camp! zonder paarden

Het klinkt gek maar in 2014 en 2015 was dat toch écht zo. De allereerste Jam-Camps waren namelijk muziek dagkampen zonder overnachting op de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam. 

Met maar slechts 5 tot 7 deelnemers per week gingen we van 10:00 tot 17:00 samen liedjes schrijven, beats maken, acteren, dansen en liedjes opnemen. 

Bekijk het filmpje hieronder. Herken je hele jonge versies van onze Jam-Campers?

Christiana Beantwoordt de vraag van de dag

Hoe kwamen er ineens paarden op Jam-Camp?
Nou, zoals een aantal van jullie weten was ik tot kort geleden jockey.
Ik reed dus in paarden races en trainde 6 keer per week verschillende paarden op renbaan Duindigt in Wassenaar.

Op een avond in Januari 2016, in de auto met een vriendin onderweg naar huis na een koersdag op Duindigt, was het heel stil. (We waren vast heel moe)

Ineens zei ik: “Als kind had ik het heel leuk gevonden als er een kamp zou zijn met muziek, acteren én paarden.”

Het viel weer even stil waarna ik weer hardop dacht: “Eigenlijk moeten wij dat gewoon doen!”

Jam-Camp! bij ‘T Hoefijzertje in Drenthe

Na een halfjaar lang bikkelen, (en o wat was het veel moeilijker dan het leek om zoiets op te zetten) en na een reclame shoot, waren we er dan eindelijk op Jam-Camp! 2016 in Drenthe.
We hadden een klein clubje en een aantal manegepaarden.
In 2016 hielden we 1 kampweek en filmden wij een korte speelfilm. In 2017 hielden we twee kampweken en maakten we videoclips.

Hoogtepunten waren de o zo dolle jockeycursus waarbij de ruiters op renzadels met hele korte beugeltjes gingen rijden (heel erg moeilijk!), de voltigeles van Nienke de Wolff (FEI voltigeur en longeur) en het galopperen op het lange rechte pad in het bos.

Jam-Camp! op de Veluwe

Nu waren we toe aan uitgebreide, lange buitenritten van maar liefst 2 tot zelfs 3 uur in de vrije natuur.
In 2018 ruilden we dus de comfortabele, warme en droge slaapzalen in voor buitenritten op de prachtige Veluwe.
De ritten waren geweldig en we hebben van alles meegemaakt, van mooi warm weer tot een code rood storm.
En nu wij het toch al over stormen hebben, we dachten in een enorme legertent met twee “slaapkamers” te slapen op het land tussen de paarden. Het ging goed totdat het ging stormen tijdens kampweek 2.
Midden in de nacht moesten we al ons beddengoed en onze koffers verplaatsen naar binnen waar we de rest van de week hebben gekampeerd (met Netflix haha!)
Maar hey, we hadden wél een verwarmd zwembad!

Jam-Camp! bij Het Zwarte Water in brabant

We moesten toch een middenweg vinden. Lekker in een droog warm bedje slapen maar ook lange ruiterpaden. We kwamen dus in 2019 uit op de nogal grote en luxere groepsaccommodatie van Het Zwarte Water.
Met weer een leuke en grotere groep campers hebben we dit jaar ook veel meer met muziek gedaan. We hebben zelfs TWEE clips opgenomen in 1 kampweek, waaronder een door de campers zelfgeschreven liedje “Pink Flamingo” en een nogal ingewikkelde cover van “Royals” die de zangers toch écht bizar goed hebben uitgevoerd.

Het is ook heerlijk om terug te kijken naar de allereerste clip van 2014 en die te vergelijken met de kwaliteit die we nu leveren.

En nu moet Jam-Camp! 2020 weer beter worden; ae gaan altíjd voor beter!

Heb jij leuke ideeen voor het Jam-Camp! programma? Mail die dan naar info@jamitstudios.nl en wie weet verwerken we die wel in het programma!

 

1 Comment

  1. Christiana

    Ennnnn de comments doen het 😀